Format Kitap
Barkod 9789753633661
Yayın Tarihi 2018-04-09
Yayın Dili Türkçe
Baskı Sayısı 3.Baskı
Sayfa Sayısı 317
Kapak Karton
Kağıt 2.Hamur
Boyut 140 X 200

Emeği Geçenler :
Yazar   : Kolektif
Çevirmen   : Mehmet Kanar

Özellikle aynı kültür çevresinde bulunmanın etkisiyle, İranlı ve Afganistanlı şair, yazar ve düşünürlerin yapıtları Türkiye'de yüzyıllar boyunca ilgi gördü, ders kitabı olarak okutuldu, bu yapıtlara şerhler ve nazireler yazıldı.

Yirminci yüzyıl başlarında ise İran ve Afganistan'da edebiyatın Batı'ya yönelmesinde, bu ülkelerin aydınlarının Batı'nın kapısı olarak gördükleri ülkemizin büyük etkisi oldu.

Oysa, bu iki ülkenin modern yazarlarından, Samed Behrengi ve Sâdık Hidâyet gibi İranlı bir iki imza dışında, Türkçeye pek bir şey aktarılamadı bugüne kadar.

Bu eksikliği biraz olsun gidermeyi amaçlayan Modern İran ve Afgan Öyküleri Antolojisi'nde, bir süre önce Sâdık Hidâyet'ten Diri Gömülen çevirisini yayımladığımız Mehmet Kanar'ın 36 İranlı, 9 Afganistanlı yazardan titizlikle seçerek dilimize kazandırdığı 92 öykü yer alıyor.

devamını oku..
Kategori : Antoloji - Derleme
% 20
indirim
22.22
Liste Fiyatı : 27.78
Kazancınız : 5.56
Favorilere Ekle
Ürün Tükendi.